Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kapcsolat

Elérhetőség:

papaijv@gmail.com

Ha az oldallal kapcsolatban észrevételed, ötleted vagy egyéb olyan dolog van, ami az oldalt színesebbé, változatosabbá tenné, kérlek írj a fenti címre!

 

 

 

Írásaink, képeink a forrás  pontos megjelölésével (veszpremjb.eoldal.hu) szabadon átvehetők!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Rapid ultrafiltrate absorbers, paraplegia, antipsychotic armour.

(ujisesofuzow, 2019.06.11 11:25)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone Without Dr Prescription <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Buy Prednisone Online</a> xwb.pquf.veszpremjb.eoldal.hu.tus.an http://mewkid.net/buy-prednisone/

Elirás

(Németh Kriztofer Pál, 2014.05.04 12:16)

A 2014.05.03-án megrendezésre került Balatonfűzfő-Herend ifi mérkőzésen a gól szerző nem Pracsher Richard néven jácó játékos szerezte az 51-percben a gólt hanem én Németh Krisztofer Pál,Legyenek szívesek ezt korrigálni.

mekk.elek9@freemail.hu

(Mekk Elek, 2013.11.25 11:46)

Gratulálok!
Gratulálok Nagy Lászlónak, hogy ezen az oldalon volt mersze megszólalni. A vélt vagy valós sérelmeit őszintén leírni és közzé tenni, vállalva azt, hogy ezt az „oroszlán barlangjában” teszi.
A válaszoló Nagy Szabolcsnak nem tudok gratulálni, mert én ezt a levelet, így ahogy ezt Ő megírta nem írtam volna meg. Sem a gúnyosan oktató hangnemével, sem a tartalmával nem értek egyet.
Nagy Szabolcs ismeri, hogy milyen nehézségekkel küzd a JB, amikor a felfelé áramoltatás jegyében
jelölni kell a játékvezetőket. Ezerszer elhangzik, hogy tudjuk… nem oda való, de nincs más. Akkor milyen kiválasztásról beszél Nagy Szabolcs? Ez nem az, inkább „ha nincs ló jó a szamár is” megoldás.
Van egy honlap, a jv-veszprem.gportal.hu. Ezen követhető, név szerint is, hogy a játékvezetők mikor vettek részt heti edzésen és továbbképzésen. Nevezett játékvezető Varga spori egész ősszel, csak egy továbbképzést tudhat magának a 12-ből. Edzés? Nulla! Az évi kétszeri komoly fizikai-szellemi tesztekről többféle mende-monda terjeng a megyében. Erről inkább ne is beszéljünk, mert mellbe vágó lenne a valóság! Válaszában ezekről nem így írt Nagy Szabolcs!
Válaszában Nagy Sz. említi, hogy a Csetényi csapat három mérkőzésén is ott volt, mint jv. ellenőr. Ezzel a helyében nem dicsekedtem volna! Ő volt akkor is az ellenőr, amikor a bíró Almádiban kiállított egy játékost, és a jv-k is, és Ő is rosszul rögzítette azt és más játékost írtak a jegyzőkönyvbe és a jelentésbe. Mire kiderült már egyikük sem tudta, hogy ki is volt a kiállított. Az igazi bűnös megúszta, a következő héten is játszhatott. Azzal kezdte Nagy Sz. a válaszát, hogy ellenőr azon a mérkőzésen, melyet Nagy L. edző reklamált nem volt. Amikor Ő az Almádi mérkőzésen ott volt, mint hiv. ellenőr akkor sem tudta, hogy mi történt ott azon a meccsen. Akkor meg minek az ellenőrzés, miről beszél? Leszurkolózza az edzőt cinikusan, hát az ilyen ellenőr, mint pl. Ő akkor micsoda?
Toborzás, Nagy Sz. bíztatja az edzőt, hogy játékvezetőket toborozzon. Tisztelt Nagy Sz. az edzőnek az a feladata, hogy futballistákat toborozzon, hogy legyen csapat, hogy legyen kiknek meccset vezetni és legyen hova menni Önnek is ellenőrizni. Ez nem Nagy László feladata! Hanem?! Mit gondol T. Nagy Szabolcs, kié? Súgjak? Csakis az Önöké, a játékvezetőké és a JB-é! Ön tett már ezért valamit?
A küldésről csak annyit, hogy a M I-ben heti nyolc, a M II-ben heti hat mérkőzés van. Ha valakinek az megoldhatatlan gondot okoz, hogy a felsorolt befolyásoló körülményeket, figyelembe vegye és erre a 14 mérkőzésre a rendelkezésre álló keretből ezt nem tudja megoldani, akkor nem kell csinálnia! Ezzel dolgozni, erre figyelni, ezzel időt kell tölteni bizony. De ha nincs ideje rá és nem megy, mert van, egy kis nehézség akkor le kell vonni a konzekvenciát, fel kell állni és át kell adni a helyet akárhogy is fáj!
Arról nem szeretnék hosszasan beszélni, hogy ki hol lakik, és hol működik. Tudjuk, vannak íratlan szabályok is! Ebben az esetben, amikor az utazásokat nagy részben az MLSZ fizeti, nem lehet akadály ezt figyelembe venni. Régebben sem volt az. Lásd pl. az NB I-t is. Ott is működik! Legalább a M. I-M. II. osztályban meg kell tudni ezt oldani! Valóban nem lehet könnyű, de nem megoldhatatlan!
Végül Nagy Sz-nak ajánlanám. Játékvezető nélkül már volt meccs, de játékosok, és csapat nélkül még egyszer sem, vagyis nem a foci van a játékvezetőkért, hanem fordítva!
Köszönöm, ha elolvasták, persze csak ha megjelenhetett. M. Elek.

li69@citromail.hu

(LI, 2013.11.21 22:39)

Szerintem nem szerencsés, ha ilyen jellegű videók keringenek a neten........:http://fradisziv.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=161%3Aferenczi-attila-a-birok-a-labdarugas-elskoedi-video&catid=9%3Akiemelt-cikkek

laszlo.nagy15@gmail.com

(Nagy László, 2013.11.11 11:21)

Tisztelt Bizottság,
2013 nov. 10-én lejátszott Csetény Se-Peremarton SC mérkőzésen feltűnt, Varga Tamás asszisztens a peremartoni játékosok ámokfutására abszolút nem reagáll, bármennyire is kézenfekvő szabálytalanságokról is volt szó. Az az inkorrekt viselkedés, amit a hazai játékosokkal szemben tanusított nem gondolnám, hogy véletlen volt. Egészséget, testi épséget veszélyeztető belépőknél sajnos Erdős András játékvezető is szemet hunyt. Mivel nem hagyott nyugodni utána néztem és a gyanúm beigazolódott : Varga Tamás berhidai lakos, aki valószínűleg gyerekkorát, mert ugye
Peremarton-Berhida SC-ről beszélünk együtt töltötte a szóban forgó csapat nagy részével és valószínű most is olyan viszonyt ápol, ami előidézte a mérkőzésen tapasztaltakat. A kérdésem a következő lenne: hogyan történhetett meg az e fajta fatális tévedés a játékvezető küldésnél? Hogy lehet, hogy olyan asszisztensek vesznek részt hétről hétre a mérkőzéseken aki/k nincs tisztában azzal, mikor vann kinn a labda és leshelyzetnél hova kell helyezkedni? Miért nem segíti a bírósportás ténykedését nyílvánvaló szabálytalanságnál? Miért van jobban elfoglalva a külső körülményekkel, mint ami a pályán folyik? A mérkőzésnek két pozitívuma volt,az első: Kovács Marcell asszisztens felvállalta, hogy már odáig fajultak az események, hogy magához hívatta Erdős játékvezetőt aki kiállította a 17-es Molnár Pétert, amit természetesen Varga Tamás nem érzékelt pedig közelebb állt az eseményekhez, a második: a hazai csapatból senki nem szenvedett súlyos sérülést a mérkőzés alatt.
Tisztelettel: Nagy László

Re: laszlo.nagy15@gmail.com

(Nagy Szabolcs, 2013.11.12 09:53)

Kedves László!
A mérkőzésen ellenőr nem volt, így észrevételének a mérkőzésen ön szerint történtekre vonatkozó sportszakmai részét kommentálni nem tudom.
A játékvezetők működésével, felkészültségével kapcsolatban általánosságban elmondható, hogy az önök csapat a magyar nemzeti bajnokságok 4. vonalában versenyez. Anélkül, hogy igazat adnék általánosító véleményének (a szezonban 3 "csetényi" mérkőzésen is működtem ellenőrként, minden asszisztens tudta, hová kell helyezkedni, s mikor hagyta el a játékteret a labda), el kell mondani, hogy nyilván ennek megfelelő szintű játékvezetők működnek ezeken a mérkőzéseken. Örömteli, hogy a tabellán jelenleg elfoglalt pozíciójuk alapján esély mutatkozik arra, hogy csapatuk jövőre egy osztállyal feljebb szerepeljen, ott nyilván a játékvezetők is még erősebb képzés-kiválasztás után működhetnek. Bár el kell mondanom, hogy jelenleg is heti rendszerességű edzésen-továbbképzésen vesznek részt, évente kétszer komoly fizikai-szellemi tesztet kell teljesíteniük, melyek miatt az ön által felvetett általános jelenség léte legalább is megkérdőjeleződik... Viszont örömmel vennénk - már ha valóban emelni szeretné a megyei játékvezetés színvonalát - hogy ha a környezetében jelentkezőket toborozna a közel jövőben induló jv. tanfolyamra, mivel a jövőbeni létszám növekedés, "nagyobb merítés" nyilvánvalóan szükségszerűen hozná magával a jelenlegi stabil színvonal akár kitűnővé emelkedését.
A küldésről. Varga Tamás valóban berhidai lakos. Ahogy a peremartoni játékosok jó része nem. Az önök csapatában is játszik (csak hogy mást ne említsek) ajkai, veszprémi labdarúgó. Megszűnt az az amatőr világ, amikor a falu "legényei" alkották a kereteket... Hogy Tamás kivel töltötte gyermekkorát, nem tudom. Azt gondolom hogy szakmai ügyekben az ilyetén feltételezések irrelevánsak is.
Ellenben idézem az MLSz "LABDARÚGÁS VERSENYSZABÁLYZATA
NAGYPÁLYÁRA, CSÖKKENTETT PÁLYAMÉRETRE" című normájának vonatkozó részét:
"40.§ A játékvezető, a játékvezető asszisztensek és az ellenőrök küldése [...]
(6) Nem vállalhat küldést a játékvezető, ellenőr:
a) olyan sportszervezet mérkőzésére, amelynek tagja, vagy a kijelölés napját
megelőzően 2 éven belül tagja volt;
b) olyan sportszervezet mérkőzésére, amelynek a játékvezető közvetlen rokona
tagja, vagy 2 éven belül tagja volt;"
Mint látja (Tamás nem focizott a Peremarton SC csapatában), az ön által fatális tévedésnek tartott küldés valójában semmilyen szabályba nem ütközik, s az sportszakmai elvárásokkal sem ellentétes. A játékvezetői küldést nagyon sok körülmény határozza meg. Ha az esetleges ismeretségekre is figyelemmel kellene lennünk, akkor - elsősorban a legtöbb játékvezetőre jellemző hosszú múltbéli labdarúgó pályafutás okán - senki nem mehetne sehova, mivel mindenki ismer valahol valakit, vagy akár sokakat. Mindazonáltal, ha segítene nekem a teljes megyei jv. kar mintegy 150 tagjára és a megyei osztályokban játszó ezres nagyságrendű labdarúgóra vonatkozó, kapcsolati hálót tartalmazó adatbázist elkészíteni, akkor a jövőben igyekeznénk annak adatait is felhasználni a küldések elkészítése során. Már a versenyszabályzatban előírtak, a keretbesorolások, az elmúlt fordulók küldései (ne ugyanazok működjenek a csapatoknak), a leiratkozások, sérülések, mérkőzés időpont módosítások, eltiltások, szakmai szempontok; mint rangadó jelleg, játékvezető figyelése (lefutott meccsen nem érdemes), "előélettel rendelkező" mérkőzés stb... mellett. És akkor még a hármasok utazásának küldés általi könnyítéséről pl. nem is írtam...
Remélve, hogy válaszom megelégedésére szolgált, tisztelettel:
Nagy Szabolcs VMLSz JB Küldő albiz. vezető, ellenőr

Re: Re: laszlo.nagy15@gmail.com

(Nagy László, 2013.11.12 10:39)

Tisztelt Nagy Szabolcs!

Teljes mértékben egyetértek Önnel abban, hogy ezt rendszerezni képtelenség. Viszont az érzelmekre egyetlen törvényt,jogszabályt sem találtak még ki, ami az említett mérkőzésen fenn állt. Emberek vagyunk érzelmekkel, kötődéssel és az Ön által említett osztályban úgy gondolom játékos,bíró,asszisztens..mindenkinél fenn áll, ezért 4. osztály. Én nem azt kérdőjeleztem meg, hogy milyen szakmai tudással rendelkezik, hanem azt, hogy a gyakorlatban ezt hogyan használja, képes e külön választani azt a 90 percet a magánélettől. Amiért Önökhöz fordultam és remélem ez nyílvánvaló az egészséget, testi épséget veszélyeztető akarva, vagy akaratlanul, felette elsikló döntések. Bennünket természetesen motivál a bajnokságban elfoglalt helyezésünk, de úgy gondolom, hogy az egészség mindenek felett áll ebben az osztályban. Senki nem fog dolgozni hétfőn a srácok helyett, ha nem következetesek velük szemben.
Tisztelettel: Nagy László

Re: Re: Re: laszlo.nagy15@gmail.com

(Nagy Szabolcs, 2013.11.12 11:04)

Kedves László!

Örülök, hogy válasza alapján sikerült kissé megvilágítanom a játékvezető küldéssel kapcsolatos szakmai nehézségeket. Az ön által leírt problémákhoz viszont érdemben nem tudok hozzászólni, mivel mint fent is írtam, a mérkőzésen ellenőr nem volt, így nincs információnk a hármas aznapi teljesítményéről. Az ön szurkolói véleményét természetesen akceptálom, ellenben etikai alapvetések miatt kizárt, hogy ez alapján foglaljak állást a mérkőzés játékvezető-szakmai történéseiről.

Tisztelettel:
Nagy Szabolcs VMLSz JB Küldő albiz. vezető, ellenőr

krisztofer0106@citromail.hu

(Német Krisztófer, 2013.06.21 09:56)

A 2013 06.16-án megrendezésre került Balatonfüzfő-Balatonalmádi serdülő mérkőzésen,a gol szerző, nem Baliga Attila néven,játszó játékos szerzett 3-gólt hanem Német Krisztofer Pál.
Legyenek Szívesek ezt korrigálni...

Re: krisztofer0106@citromail.hu

(moderátor, 2013.06.21 10:38)

Tisztelt Német Krisztófer!
Köszönjük észrevételét, a kézzel készült jegyzőkönyv alapján valóban Ön szerezte a 3 gólt, a digitális részen elírás történt, remélhetőleg hamarosan javítják és már az Ön neve fog szerepelni az adatbankban is. Reméljük a jövőben is látogatja oldalunkat!

Zánka

(Kiss Zoltán , 2012.11.09 13:58)

Elnézést és így hallottam. Állítólag a tartalék meccsen mondta az egyik Szigligeti játékos a hazai játékosnak

Re:Zánka

(moderátor, 2012.11.06 10:59)

Tisztelt Kiss Zoltán!
Köszönjük hozzászólását, annyival azonban helyesbíteném második levelét, hogy a szóban forgó jv/asszisztens Lesencetomaj-i lakos.

Zánka

(Kiss Zoltán, 2012.11.06 10:52)

A tegnapi észrevételemből sajnos kimaradt egy fontos dolog. A tartalék csapatok mérkőzésének játékvezetője és a felnőtt mérkőzés partjelzője Szigligeti lakos a Balaton Se szintén Szigligeti

Zánka

(Kiss Zoltán, 2012.11.05 10:46)

A tegnapi napon megnéztem a Balatonszepezd-Balaton SE ( 1-1 )felnőtt labdarúgó mérkőzést. Sajnos szomorúan tapasztaltam, hogy a játékvezetés kritikán aluli volt. A hazai csapat javára legalább 3 egyértelmű és szándékos kezezésért a 16-oson belül nem ítélt meg büntetőt a játékvezető. Továbbá 30-40 méteres távolságból olyan esteket fújt le melyet a partjelző aki 5-10 méterre volt az esettől nem intett be. Igaz a játékvezetőnek joga van a segítőjét felülbírálni. A hazai és a semleges szurkolók ( a vendég csapat szurkolói is néha nevettek az ítéleteken) szerintem jogosan háborodtak fel a játékvezetésen. Látszott, hogy nagyon egy oldalra billen a pálya. Rengeteg színészkedést evett meg, vagy lehet, hogy direkt fújt be a játékvezető. Később már szinte csak a nézőteret nézte és azzal foglakozott, hogy a szurkolók miket kiabálnak be azzal nem, hogy a pályán mi történik. Volt olyan vendég játékos aki folyamatosan beszélt a bírónak és még csak nem is figyelmeztette. Több alkalommal is jelezte a partjelzőjének, hogy jegyezze a nézők által kiabáltakat. Meg kell mondanom azonban, hogy anyázás nem történt. 2 perc volt vissza a mérkőzésből a partjelző órája szerint ( többen kérdezték, hogy mennyi van még )amikor a hazai csapat kedvező helyről szabadrúgáshoz juthatott volna azonban a játékvezető belefújt a sípjába és elindult a szabadrúgás helye felé majd valamiért meggondolta magát és még kettőt fújt a sípjába és véget ért a mérkőzés. A hazai szurkolók csalódottak voltak a játékvezetés miatt, de ahogy véget ért a mérkőzés már a nem foglalkoztak vele, csendben hallgattak ahogy a játékvezető elment mellettük.
A játék közben hallottam, ahogy a hazai tartalék csapat játékosai beszélgettek. Ekkor beszélték, hogy egyikük hallotta amikor a játékvezető azt mondta a segítőjének, hogy ne lengessen majd ő fúj. Ez látszott is a mérkőzéskor a partjelző csak azután jelzett és arra amerre előzőleg a játékvezető ítélt még akkor is ha közvetlen előtte történt az eset. A tartalék meccsen tiszteletet kértek a játékvezetők, de ők sajnos nem adták meg a tiszteletet a hazai csapatoknak, nem tisztelték a játékukat és a küzdelmüket.

suzzy 85@citromail.hu

(kiváncsi lennék...., 2012.09.23 08:02)

Nagyon kíváncsi lennék,hogy a tegnapi Várpalota-Ajka Kristály felnött megye1-es mérkőzés játékvezetőéröl mit írt az ellenőr.Történt ugyanis 1-2 felháborító ítélet amivel majdnem síkerült tönkretenni a meccset.Ajkai kiállítás helyett kettős Palotai sárga,de ez nem volt neki elég utána 11-es helyett két pirosat is felmutatott.Ja és csak ezért lennék kíváncsi,mert a jvellenőr kb 5méterről láthatta az esetet...Grat a Palotai srácoknak nagyot küzdöttek és grat a sportszerü korrekt Ajkaiaknak akik (vicc)de azt látták amit a palotai nézök..Szóval kiváncsi lennék....

magánügy

(László Csabáné, 2012.05.24 10:08)

Kérem aki Pákh CSaba labdarúgóbírót ismeri,kérem szóljon Neki,hogy középiskolás érettségi találkozó ügyében keressen meg.Akács Ildikó lcsildi@gmail.com vagy tel.06309974130
Nagy köszönettel